AW: [opencms-dev] disappearing navigation (get)

Manfred Pruntsch manfred.pruntsch at ifcos.com
Wed Feb 27 14:51:45 CET 2002


Hallo Stephan,


> > But on the pages in the subfolders (categoryA for example, indexA) the
> > navigation 'nav' and 'navfoot' are disappearing.
> So if you have nothing inside your categoryA folder there is no
> output for this element.
In fact I was on the wrong track.

> > direct under the root
> > I can see the image. But on the pages in the subfolders the image
> > disappear. The image tag looks so: <img
src="pics/images/Computerchips.jpg">...
> if you have made your own template, include pics always by calling the
> getServletPath method:
> <img src="]]><method
name="getServletPath"/><![CDATA[pics/images/Computerchips.jpg">
Perfect. That was what I'm looking for.

Thank you for all endeavors.

Manfred



> -----Urspr├╝ngliche Nachricht-----
> Von: owner-opencms-dev at www.opencms.com
> [mailto:owner-opencms-dev at www.opencms.com]Im Auftrag von Stephan
> Hartmann
> Gesendet: Mittwoch, 27. Februar 2002 09:47
> An: opencms-dev at www.opencms.com
> Betreff: Re: [opencms-dev] disappearing navigation (get)
>
>
> Hi Manfred,
>
> .......
> >
> > On the start-page (indexH) all navigation work very fine.
> > But on the pages in the subfolders (categoryA for example, indexA) the
> > navigation 'nav' and 'navfoot' are disappearing.
> > But surprisingly the 'navstatus' navigation work further fine.
> > My questions are:
> > Do I need a relative url to my navigation file like
> > this: '../content/internal/navstatus' or will the absolute
> > url work in every case independent from the invocation place?
> > What else can happens? Whats going wrong in my files?
> >
>
> Urls to template files always have to be absolute from the virtual
> filesystem's root.
> in this templates there are calls to methods of the dinfined class
> (com.opencms.defaults.CmsXmlNav) which generate some output.
> getNavTree produces a navigation tree from the root, getNavCurrent a
> Navigation from the current postion of the page that includes the
> template.
> So if you have nothing inside your categoryA folder there is no
> output for
> this element.
> create a new folder inside and see what happens (Be sure to add
> navigation
> properties).
>
>
> > Another problem I have is the disappearing of an image.
> > It is the same thing like above I guess. On the page indexH
> (direct under
> > the root)
> > I can see the image. But on the pages in the subfolders the image
> > disappear. The image tag looks so: <img
> > src="pics/images/Computerchips.jpg">. If I try <img
> > src="/pics/images/Computerchips.jpg"> the image will be never shown.
> > Any ideas?
>
> if you have made your own template, include pics always by calling the
> getServletPath method:
>
> <img src="]]><method
> name="getServletPath"/><![CDATA[pics/images/Computerchips.jpg">
>
>
> Bye,
> Stephan
>
>
> >
> > with kindly regards
> > Manfred
> >
> > ----------------------------------------------
> > IFCOS Institut f├╝r Zell- und Organsimulation GmbH
> > Friedrich-Barnewitz-Strasse 3
> > email: manfred.pruntsch at ifcos.com
> >
> >
> > here is the content of the 'navstatus' file:
> > <?xml version="1.0"?>
> > <XMLTEMPLATE>
> > <naventry>
> >   <![CDATA[
> >   <td> <a href="]]><process>navlink</process><![CDATA[">
> >         ]]><process>navtext</process><![CDATA[</a> </td>]]>
> > </naventry>
> > <navcurrent>
> >   <![CDATA[
> >   <td> 
> >       ]]><process>navtext</process><![CDATA[ </td>]]>
> > </navcurrent>
> > <TEMPLATE>
> >   <![CDATA[
> >   <TABLE><tr>
> >       <td><font face=arial size=2 color=#8B0000 weight=bold>Here am
> > I:</font></td>]]><method name="getNavTree"/><![CDATA[</tr>
> >   </TABLE>]]>
> > </TEMPLATE>
> > </XMLTEMPLATE>
> >
> >
> >
> > here is the content of the 'navigation' file:
> > <?xml version="1.0"?>
> > <XMLTEMPLATE>
> > <naventry>
> >   <![CDATA[
> >   <tr>
> >     <td><a href="]]><process>navlink</process><![CDATA[">
> >         ]]><process>navtext</process><![CDATA[</a></td>
> >   </tr>]]>
> > </naventry>
> > <navcurrent>
> >   <![CDATA[
> >   <tr>
> >     <td>
> >       ]]><process>navtext</process><![CDATA[</td>
> >     </tr>]]>
> > </navcurrent>
> > <TEMPLATE>
> >   <![CDATA[
> >   <TABLE width="100%" bgcolor=#DEB887>
> >     ]]><method name="getNavCurrent"/><![CDATA[
> >   </TABLE>
> >   ]]>
> > </TEMPLATE>
> > </XMLTEMPLATE>




More information about the opencms-dev mailing list