[opencms-dev] Problems with the write support in webdav

Alberto Abián abian1984 at gmail.com
Tue Feb 24 15:46:40 CET 2009


Hi all,

Thank you for the answer in this short time. I mount the webdav partition
with the root user and I use the opencms user "Admin" when the username is
requested.

When the partition is mounted, I can obtain the following information:

root at blablabla:/# mount
http://127.0.0.1:8082/opencms/webdav on /media/webdav type davfs
(rw,nosuid,noexec,nodev,_netdev)

Best regards,

Alberto Abián

>
>
> Have you checked, if the user that you use for the webdav access has
> write permissions for these files and folders?
>
> Also, make sure that you mount the permission as writable with davfs.
> in other words:
>  mount -rw ...
>
> Best Regards
> Christian
> > I have been using opencms for some time and I found some problems using
> the
> > webdav feature. There is a previous post in this mail-list (
> > http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/2008q3/030594.html) with
> the
> > same problem.
> >
> > I can mount the webdav "partition" with davfs2 and the windows shared
> > folders but I can not create or modify any file. I have these lines in
> the
> > web.xml file:
> >
> >     <servlet>
> >         <description>
> >             Creates an access to OpenCms through WebDAV.
> >         </description>
> >         <servlet-name>OpenCmsWebDavServlet</servlet-name>
> >
> <servlet-class>org.opencms.webdav.CmsWebdavServlet</servlet-class>
> >         <init-param>
> >           <param-name>listings</param-name>
> >           <param-value>true</param-value>
> >         </init-param>
> >         <init-param>
> >           <param-name>readonly</param-name>
> >           <param-value>false</param-value>
> >         </init-param>
> >         <init-param>
> >           <param-name>repository</param-name>
> >           <param-value>standard</param-value>
> >         </init-param>
> >     </servlet>
> >
> > Nevertheless I only have read permission on the wevdav "partition".
> >
> > Is there any problem with my configuration? Thank you in advance.
> >
> >
>
>
-- 
Alberto Abián
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090224/fdb6b17a/attachment.html>


More information about the opencms-dev mailing list