[opencms-dev] Adding new locale to existing site

Phil Launchbury Phil.Launchbury at tssi.co.uk
Thu Jan 29 17:53:06 CET 2009


It's actually slightly worse than that - it doesn't appear to be rewriting
the URLs either on the move or on live viewing - the same site that in 6
was (when viewing the live site) translating /site/default/tssi/ into the
proper paths isn't doing that in the 7 server.



I imported it as per the instructions (set the export to "Offline" and
selected /, did the export then on the import set site to Offline and
selected / then did the import).



The two pages look the same in the editor when looking at the control code
but when I publish it in the 7 it's leaving the /sites/default/tssi in the
path of all the links rather than stripping it out..



And I suspect the same type of error is happening on the move - ie the
URIs are not being parsed and so not being rewritten.



Cheers,

Phil



Phil Launchbury
IT & Support Manager
------------------------------------------------------
TSSI Systems Ltd,
Rutland House, Hargreaves Road,
Groundwell Industrial Estate,
Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ, U.K.
Tel: +44 (0) 1793 747736

Support Helpdesk
Tel: +44 (0) 8450 707 898
Email: support at tssi.co.uk
Website: www.tssi.co.uk

'Securing Business Around the World'
-------------------------------------------------------

From: Carl Alex Friis Nielsen [mailto:cfn at kb.dk]
Sent: Thursday, January 29, 2009 10:44 AM
To: Phil Launchbury; The OpenCms mailing list
Subject: SV: [opencms-dev] Adding new locale to existing site



I don’t *know*, but I think that perhaps touching everything with a forced
rewrite or a forced repair with the “repair xml contents” might do the
trick.



When we upgraded from a version that didn’t have the new link management
to a version that did, it worked from the beginning.



Have you tried creating a new resource, let it link to something, move the
resource linked to, and examine the result ?



Cheers,



Carl



Fra: opencms-dev-bounces at opencms.org
[mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] På vegne af Phil Launchbury
Sendt: 28. januar 2009 15:51
Til: 'The OpenCms mailing list'
Emne: Re: [opencms-dev] Adding new locale to existing site



Right - I've set up a test server (7.0.5) and copied our current sites to
it. Unfortunately it doesn't seem to be remapping the URLS when I move a
folder - is there something extra I need to do?



I'm just using the 'Move' function from the right-click menu.



Cheers,

Phil



Phil Launchbury
IT & Support Manager
------------------------------------------------------
TSSI Systems Ltd,
Rutland House, Hargreaves Road,
Groundwell Industrial Estate,
Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ, U.K.
Tel: +44 (0) 1793 747736

Support Helpdesk
Tel: +44 (0) 8450 707 898
Email: support at tssi.co.uk
Website: www.tssi.co.uk

'Securing Business Around the World'
-------------------------------------------------------

From: Carl Alex Friis Nielsen [mailto:cfn at kb.dk]
Sent: Tuesday, January 27, 2009 9:54 AM
To: Phil Launchbury; The OpenCms mailing list
Subject: SV: [opencms-dev] Adding new locale to existing site



Why not upgrade to 7.0.5 ?



Among other things, you can then move resources around without breaking
links.



Cheers,



Carl



Fra: opencms-dev-bounces at opencms.org
[mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] På vegne af Phil Launchbury
Sendt: 27. januar 2009 10:39
Til: opencms-dev at opencms.org
Emne: [opencms-dev] Adding new locale to existing site



Hi,



We are adding an 'es' locale onto our existing (mature!) site (OpenCMS 6)
and have done it as follows:



Created the new locale (we only had 'en' beforehand).

Created a top-level folder called es

Created a top level folder called en and moved our existing content into
it.



Unfortunately this means that all the links within the existing site are
now wrong. Adding a . in front of the link cures the problem but we
really, really don't want to have go go through the whole site updating
each link individually (there are thousands of them!).



Is there a way that we can automatically add the correct folder prefix
based on the locale? Kind of making /en/ or /es/ as the new root of the
site based on the locale of browser looking at the site. Or can we
globally find/replace to add a . in front of all the links (I thought of
WebDAV but that seems to only work in OpenCMS 7).



Or can we make the /en/ folder into a symlink to the root of the main
site? That way all our existing content would not have to move and we can
just create the new content in the /es/ folder as needed..



Help!



Cheers,

Phil



Phil Launchbury
IT & Support Manager
------------------------------------------------------
TSSI Systems Ltd,
Rutland House, Hargreaves Road,
Groundwell Industrial Estate,
Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ, U.K.
Tel: +44 (0) 1793 747736

Support Helpdesk
Tel: +44 (0) 8450 707 898
Email: support at tssi.co.uk
Website: www.tssi.co.uk

'Securing Business Around the World'
-------------------------------------------------------


This e-mail message (including any attachments) is from TSSI and intended
for the addressee only. It may contain information that is privileged and
confidential. If you are not the intended recipient, you must not copy,
distribute or take any action in reliance of it. If this communication has
been sent to you in error, please notify us immediately by either replying
to this e-mail or by telephoning our offices on (+44) 1793 747700. TSSI
accept no responsibility for any changes made to this message after it has
been sent by the original author. This email or any of its attachments may
contain data that falls within the scope of the Data Protection Acts. You
must ensure that any handling or processing of such data by you is fully
compliant with the terms and provisions of the Data Protection Act 1984
and 1998.
TSSI Systems Ltd is a company registered in England And Wales with company
number 05433732.
The TSSI Systems Ltd Registered Office address is Rutland House,
Hargreaves Rd, Groundwell Industrial Estate, Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ.


This e-mail message (including any attachments) is from TSSI and intended
for the addressee only. It may contain information that is privileged and
confidential. If you are not the intended recipient, you must not copy,
distribute or take any action in reliance of it. If this communication has
been sent to you in error, please notify us immediately by either replying
to this e-mail or by telephoning our offices on (+44) 1793 747700. TSSI
accept no responsibility for any changes made to this message after it has
been sent by the original author. This email or any of its attachments may
contain data that falls within the scope of the Data Protection Acts. You
must ensure that any handling or processing of such data by you is fully
compliant with the terms and provisions of the Data Protection Act 1984
and 1998.
TSSI Systems Ltd is a company registered in England And Wales with company
number 05433732.
The TSSI Systems Ltd Registered Office address is Rutland House,
Hargreaves Rd, Groundwell Industrial Estate, Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ.



This e-mail message (including any attachments) is from TSSI and intended for the addressee only. It may contain information that is privileged and confidential.  If you are not the intended recipient, you must not copy, distribute or take any action in reliance of it. If this communication has been sent to you in error, please notify us immediately by either replying to this e-mail or by telephoning our offices on (+44) 1793 747700. TSSI accept no responsibility for any changes made to this message after it has been sent by the original author. This email or any of its attachments may contain data that falls within the scope of the Data Protection Acts. You must ensure that any handling or processing of such data by you is fully compliant with the terms and provisions of the Data Protection Act 1984 and 1998.
TSSI Systems Ltd is a company registered in England And Wales with company number 05433732.
The TSSI Systems Ltd Registered Office address is Rutland House, Hargreaves Rd, Groundwell Industrial Estate, Swindon, Wiltshire, SN25 5AZ.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090129/2dd27192/attachment.html>


More information about the opencms-dev mailing list