[opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

Rodriguez, Adrian A.Rodriguez at comundus.com
Thu Jan 22 10:28:56 CET 2009


Hi Enric, 

 

I've just found a possible cause for your problems. You must not use the goals clean and package together in the same maven call when using the opencms plugin. Try to do mvn clean, and then mvn package, and tell us what you get. 

 

Anyhow, I still find strange this "randomness" that you mention.

 

Regards,

Adrián

 

From: opencms-dev-bounces at opencms.org [mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] On Behalf Of Enric Albiach
Sent: Wednesday, January 21, 2009 5:05 PM
To: The OpenCms mailing list
Subject: Re: [opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

 

Hi Adrián,

 

I was launching the "clean" and "package" tasks because I wanted to save all console outputs...and this time the generation worked correctly!! and I have a "resources" directory in "webapp/target/webapp". After that, I launch "tomcat:exploded" task and I have my OpenCMS comundus distribution working fine! J

 

I realize that the whole maven process it's a little bit random. Sometimes I get errors like "Unable to read resource with ID "13b94922-700c-11db-85b5-e907d95948a7"." and it works fine, is that possible? 

 

Regards

Enric

 

 

De: opencms-dev-bounces at opencms.org [mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] En nombre de Rodriguez, Adrian
Enviado el: miércoles, 21 de enero de 2009 14:12
Para: The OpenCms mailing list
Asunto: Re: [opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

 

Hi Enric,

 

The 'resources' folder is created during the 'vfs:setup' goal. While running the package phase, text lines like the following should appear at some moment in the console

 

------ Writing export points ...

Writing export point /system/workplace/locales/de/messages/ ... o.k.

... more lines ...

------ ... finished writing the export points

 

Are these lines appearing while running mvn package?

 

If you send us the console output of your mvn package call, we will gladly check what can be going on.

 

Regards

Adrián

 

From: opencms-dev-bounces at opencms.org [mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] On Behalf Of Enric Albiach
Sent: Wednesday, January 21, 2009 1:14 PM
To: The OpenCms mailing list
Subject: Re: [opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

 

Hi Felix,

 

I launch following maven tasks within "parent" directory:

·         clean

·         package

·         tomcat:exploded

 

And all of them finish successfully. Finally, that's the content of my webapp/target/webapp directory:

 

  

 

Thanks again!

Enric

 

 

De: opencms-dev-bounces at opencms.org [mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] En nombre de Noz, Felix
Enviado el: miércoles, 21 de enero de 2009 12:22
Para: The OpenCms mailing list
Asunto: Re: [opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

 

Hello Enric,

 

this normaly happens when you don't use the tomcat:exploded task but copy only the war file to your webapps directory or use the tomcat:deploy task. In contrast to the statement of my collegue Adrian yesterday you have to either

 

- use the tomcat:exploded task

- or copy the whole webapp/target/webapp/ directory

 

So it's strange that this happens although you used the exploded task... Is there a resources directory within the webapp/target/webapp/ directory?

 

Regards

Felix

 

________________________________

Von: opencms-dev-bounces at opencms.org [mailto:opencms-dev-bounces at opencms.org] Im Auftrag von Enric Albiach
Gesendet: Mittwoch, 21. Januar 2009 10:58
An: zV-cm-opencms
Cc: opencms-dev at opencms.org
Betreff: [opencms-dev] Please, help with OpenCms-Maven Plugin

Hello!

 

I'm using your OpenCms-Maven Plugin. It's great! 

 

But I have a problem. After all maven tasks have finished (and the application is deployed on my Tomcat), I use Open CMS entry point URL (http://localhost:8080/opencms-basic/opencms/system/login) in any of my web browsers and I get that:

 

 

 

I think that my "maven-generated" OpenCMS distribution doesn't have all the needed files. That's the folder "opencms-basic" on my Tomcat:

 

  

 

If I get the opencms-7.0.5.war official distribution, I can see that it contains a root directory called "resources" that doesn't exist when I use OpenCms-Maven Plugin.

I was doing something wrong but I don't know what? Do I have to do any setup after the execution of "tomcat:exploded" maven task? Could anybody help me?

 

Thanks in advance!

Enric.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090122/9fb41359/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 34324 bytes
Desc: image001.jpg
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090122/9fb41359/attachment.jpg>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 37071 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090122/9fb41359/attachment-0001.jpg>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image003.jpg
Type: image/jpeg
Size: 38331 bytes
Desc: image003.jpg
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20090122/9fb41359/attachment-0002.jpg>


More information about the opencms-dev mailing list