[opencms-dev] Bugs - editing pages and returning to the workspace

Mark Robson mark at gensortium.com
Sun Apr 6 14:56:01 CEST 2003


Dear All,
	I hope you can help me.

I'm currently evaluating OpenCMS for use on a project starting soon. I have 
encountered a number of serious bugs which prevent me from recommending it 
unless I can fix them within the next few hours.

I'm using OpenCMS 5.5.0_rc_2 Kaitain
Running on IBM Corporation Classic VM 1.4.0 J2RE 1.4.0 IBM build 
cxia32140-20020917a (JIT enabled: jitc) with Linux 2.4.20 (x86)

1. This is the most serious bug. I have seen another person on the mailing 
list report it, but they recieved no response.

When I create a new HTML page in the offline project, it works but I cannot 
edit the new page without recieving the following error. I have tried this in 
several different browsers and the problem persists.

A system error occured.    

com.opencms.core.CmsException: 0 Unknown exception. Detailed error: Can not 
read projectId of tempfileproject for creating temporary file for editing! 
java.lang.NumberFormatException: null. 
	at 
com.opencms.workplace.CmsXmlTemplateEditor.getContent(CmsXmlTemplateEditor.java:253)
	at 
com.opencms.template.cache.CmsElementXml.getContent(CmsElementXml.java:171)
	at com.opencms.template.cache.CmsUri.callCanonicalRoot(CmsUri.java:185)
	at 
com.opencms.template.cache.CmsElementCache.callCanonicalRoot(CmsElementCache.java:149)
	at 
com.opencms.launcher.CmsXmlLauncher.generateOutput(CmsXmlLauncher.java:285)
	at com.opencms.launcher.CmsXmlLauncher.launch(CmsXmlLauncher.java:341)
	at com.opencms.launcher.A_CmsLauncher.initlaunch(A_CmsLauncher.java:275)
	at com.opencms.core.OpenCms.showResource(OpenCms.java:828)
	at com.opencms.core.OpenCmsHttpServlet.doGet(OpenCmsHttpServlet.java:285)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:740)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
	at ... etc

2. When returning to the workspace from some screens, for example pressing 
"ok" on the error box above (but under other circumstances too), the page 
gets broken with what looks like a frameset problem. This renders the 
workspace unusable until I log out and log back in again.

	I think this bug may be associated with my web browser, Galeon 1.2.5 
(Linux). I have been unable to reproduce this under WinIE. See attached 
screenshot.

Please help or I will be unable to recommend this otherwise fine product for 
use in our project.

Best Regards

	Mark Robson
	Gensortium Ltd.
	www.gensortium.com
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: opencms-bug.png
Type: image/png
Size: 5386 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.opencms.org/pipermail/opencms-dev/attachments/20030406/7055437f/attachment.png>


More information about the opencms-dev mailing list